Eilen illalla sain raivattua itselleni aikaa lähteä lenkille. Kiersin saman lenkin kuin viime viikollakin, muutamin lisä koukkauksin. Kilometrin verran asfalttia ja loput kuntopolulla. Matkaa kertyi 4.9km. Ensimmäisen kilometrin kävelin ja toivoin, että lihakseni lämpenisivät siinä ajassa, jotta kykenen hitaaseen hölkkääni. Taas oli jäänyt alkuvenyttelyt... Mikä siinä onkaan niin vaikeaa. Juoksu tuntui aluksi aika jäykältä, mutta sain ähkittyä pötköön 500 metriä, mäennyppylän alla vaihdoin takaisin kävelyyn. Nousun jälkeen sain kuitenkin juoksuvaihteen taas päälle.

Viime vuonna aloittaessani juoksuharrastuksen tauon jälkeen (niin kuin aina...), kävelin ja juoksin kahden minuutin sykleissä ja sillä tavoin sain kasvatettua juoksun osuutta lopulta niin että juoksin kolme kilometriä putkeen. Nyt ainoa sääntöni on, että homma täytyy tuntua hyvältä. Ehkä kun kunto kohenee niin sitten voin kaikenlaista minuuttitouhua ym harjoittaa. Toki nytkin laskin minuutteja vähän sinnepäin. Olin todella tyytyväinen, että loput kolme kilometriä viiletin juosten melkein tauotta. En nyt niin täysin rapakunnossa olekaan! =)

Tänä aamuna hyppäsin ensitöikseni vaa'an päälle. Painoa on ihan riittävästi, 67.2 kg. Huhtikuussa, kun aloitin dieettini, painoin 2,5 kg enemmän. Dieetin noudattaminen lässähti kun loma alkoi, harmillista. En luultavasti sitä ihan täysillä pysty noudattamaan, helpompi syödä samaa sapuskaa lasten kanssa kuin että tekisin aina itselleni eri värkeistä. Liikkuminen on kuitenkin ollut loman aikana ahkerampaa kuin koulun penkillä istuessa ja tehtävien edessä iltaisin istuessa. Laskin mielenkiinnosta, että miten minulle on kertynyt askeleita ennen lomaa ja loman aikana (puhelimessani askelmittari). Maalis-, huhti- ja toukokuun aikana 8000 askelta/enemmän oli kertynyt 12 päivänä, kesäkuussa jo 10 päivänä vaikkei kuukausi ole vielä lopussakaan. Toki tuo kännykkä ei ihan joka paikassa mukana ole, mutta suunnan se näyttää.